Door Henk Goulooze

Het eerste elftal van Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde zeer goede zaken gedaan in het verzamelen van punten die in het nieuwe seizoen doorgaan in de derde klasse verzekeren. Met de 0-1 overwinning op het Benthuizense BSC ’68 kwam het team van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep  weliswaar enigszins gelukkig weg. Voetbal is een spel van kansen benutten en het pechvogeltje achtervolgde de Blauwen nogal eens. Vooral in het slotkwartier vrat het engeltje op het doel van de weer voortreffelijk keepende Blauw-Zwart goalie Mike van Zonneveld het pechvogeltje volledig op, BSC ’68 miste de ene na de andere kans om de bal voor de gelijkmaker in te tikken.

In het warme zonnetje kwamen beide teams in de eerste helft slechts toe aan nogal rommelig voetbal met heel veel foute passes aan beide zijden. Geheel – naar later bleek – in het beeld van de wedstrijd kreeg een BSC-aanvaller in de elfde minuut wel de gelegenheid een bal op de lat boven de Blauw-Zwart-keeper te knallen. Maar keeper Mike bewees kort daarna zijn klasse met een katachtige reactie met het been op een gevaarlijke combinatie van de Benthuizenaren.

Te midden van het foutenfestival greep in de 36e minuut de eindelijk weer eens op links oprukkende Raymond Vosse de bal in de kraag en hij ging goed door tot hij Kim Theil bediende, die fraai scoorde (0-1).

De tweede helft was een stuk actiever van beide kanten, maar vooral Dunke Lagerberg had veel pech met enkele fraaie schoten net naast en op de paal. In ieder geval speelden de Blauwen in het tweede part een stuk beter in de discipline die trainer Jos van der Helm in de rust nog eens onder de aandacht had gebracht. Bram den Hollander verving kort voor tijd de moegestreden en uitstekend acterende Danny Munier. De Blauw-Zwart-keeper moest nog enige malen handelend optreden tegen de bijna desperate pogingen van BSC’ 68 dat de bal er tot afgrijzen van de eigen fans maar niet in kreeg. En als de overigens goed leidende scheidsrechter er ook nog eens bijna tien minuten extra tijd aan vastplakt, dan weet je wel hoe weer in grote getalen opgekomen Wassenaarse supporters ondanks het stralende zonnetje stonden te bibberen.

De komende twee weken kan het vlaggenschip van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep rustig toekijken hoe de ploegen in de ècht onderste regionen van de derde klasse hun punten in enkele inhaalwedstrijden bijeen moeten sprokkelen.

BSC 68 BZ 1

Drukte voor het Benthuizer doel (Foto: Koos Slagtveld)