Door Henk Goulooze

 

Blauw-Zwart heeft de eerste overwinning behaald in de derde klasse. Na een sportief duel op de herfstige Schulpwei werd DSVP uit Pijnacker volkomen verdiend met 3-1 verslagen.

 

De ploeg van trainer Jos van der Helm bleef ondanks de nederlagen in de voor haar nieuwe derde klasse geloof in eigen kunnen houden. En als de kansen, die er ook in de tot nu toe verloren wedstrijden altijd al waren, eindelijk eens worden benut blijkt dat de Wassenaarse ploeg van hoofsponsor Lagerberg Verhuisgroep zeker mee moet kunnen in die derde klasse.


De kleumende, maar altijd trouwe supporters van Blauw-Zwart, zagen dat het ‘nieuwe’ 4-4-2-systeem (iets verdedigender, met snelle uitvallen) nu wèl ging werken. Ook al moest worden begonnen zonder spitsen Adrian Koziel en Iliass Assaban, de inzet was hartverwarmend. Kim Theil begint steeds meer rendement in zijn acties te leggen en dit resulteerde al in de tiende minuut met diens op inzet van de tegenstander afgepakte bal en de 1-0-voorsprong van de Blauwen.


Blauw-Zwart bleef in de eerste helft de enige opbouwend en aanvallend opererende ploeg, maar de afwerking bleef achterwege. “Zou het dan toch weer net niet worden?” hoorde je de supporters denken. Maar in de tweede helft wierpen de Lagerberg Verhuisgroep-jongens alle schroom van zich af. Jammer genoeg moest gelegenheidsspits Dunke Lagerberg met een nare blessure de aftocht blazen.

 

Met Iliass Assaban erbij lieten de Blauwen vervolgens alles en iedereen genieten door verdedigend de zaken uitstekend op orde te houden en de fraaiste vleugelaanvallen met de niet te stoppen aanjager Raymond Vosse, de opkomende back die als Max Verstappen de tegenstanders voorbij denderde en vervolgens zwiepende vleugelvoorzetten afleverde. Dat bood Bastiaan Hendriksen, tot dan toe onopvallend maar hard werkend, tot tweemaal toe de gelegenheid zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen. In de 73e en 81e minuut ramde Bastiaan zo’n voorzet snoeihard langs de verbijsterde DSVP-keeper. Met het totaal van drie Blauw-Zwartgoals werd de ene tegengoal van de Pijnackers teniet gedaan.

 

De prachtige overwinning biedt vooral veel hoop en was een zeer welkom Sinterklaascadeau voor alle Blauw-Zwarters. Volgende week op naar Leiden, altijd lastig, maar de winst smaakt naar meer en voor je het weet ben je van de laatste plaats af!

sponsor lagerberg

bella schoonmaak

 

maxxus sponsor

BLAUW ZWART 281x280pixels

veteranen-logo

button flyerkledinglijn BlauwZwart 2017

visiefit banner