Naam
Renate

Leeftijd
Dat doet er niet toe, maar ik ben van de 70'tees. De tijd van de de Bee Gees Staying alive, waar je nog negerzoenen mocht zeggen, sinaasappleijs, kauwgomautomaten, gebreide poppen om de WC-rol, bruin, oranje en beige tinten, het telefoonboek, waslijnstoeltjes, appleshampoo, de vaste telefoon met draaischijf aan een draadje, de telefooncel, cassettebandjes, zeep met een magneetje, ....ja wie dit wat zegt weet hoe oud ik ben.


Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Verliefd regelmatig op de zelfde vent waarmee ik al 28 jaar verloofd en 27 jaar getrouwd ben en drie boeven van zonen mee heb.

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V. Blauw-Zwart verbonden en op welke manier?
Sinds 28 jaar denk ik. Toen eerst als supporter van het team van Huib. Doordat wij gingen verhuizen is daar even een lange stop geweest, maar zo'n 16 jaar geleden kwamen we terug bij de club als  enthousiaste ouders van Ralph, Calvin en Tommy.

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart?
Momenteel ben ik voorzitter van het Internationale JO15 toernooi.

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n voetbalfanaat, maar als ik dan toch iemand moet noemen vind ik Dirk Kuijt wel een voorbeeld voor wat iedere voetballer minimaal zou moeten zijn. Gedreven, enthousiast, plichtgetrouw en geen egotripper.

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Tja dat is iets wat in huize de Jong met de paplepel wordt meegegeven, dus natuurlijk is dat Feyenoord.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
Oeh dat is een moeilijke vraag, gezien ik me niet zo verdiept heb in ons vlaggenschip. Vorig jaar was natuurlijk een geweldige prestatie door te promoveren. Dit jaar zullen we een dergelijke stap niet verwachten, maar is handhaven van onze positie ook al een mooi streven.

Wie is je favoriete speler bij Blauw-Zwart en waarom?  
Ik heb een zwak voor een aantal uit het 1e team: Dunke Lagerberg omdat hij met onze Calvin en Ralph gevoetbald heeft, Tom van der Marel en Bastiaan Hendriksen omdat zij de kids van onze vrienden zijn, Mike van Zonneveld omdat hij de trainer van onze Tommy en Calvin was, Bas Conradi omdat hij van die prachtige ogen heeft en Nick Laponder omdat hij samen met Ralph op de basisschool zat en ons slagertje is.

Wat wordt de uitslag van de wedstrijd R.K.S.V. Blauw Zwart- Van Nispen van zaterdag 14 april?
Ik gok maar wat, maar hoop op een 3-1 voor die Blauwen.

Wat wil je nog kwijt?
Er is geen dag dat het hier in huize de Jong niet over voetbal gaat en natuurlijk ook over Blauw-Zwart. Voorbeeld: een zaterdag om 7:00 uur komen de app'jes al weer binnen dat er spelers tekort zijn voor bepaalde teams. Net na middernacht om 0:10 uur had zich een speler i.v.m. een blessure nog afgemeld. Nou dat is nu een voorbeeld dat regelmatig trainers, leiders en coaches tot wanhoop drijft. Zou willen dat de jeugd beseft dat je dit eerder hoort te melden en dat je het team wel gigantisch in de steek laat. Kantinedienst, ook zo'n probleem. Het is soms echt leuren om ouders te vinden die zich een paar keer per jaar willen inzetten voor de club. Genoeg negativiteit, want er zijn ongelofelijk veel mensen die leven voor de club. Deze zetten zich dag en nacht in voor ons Blauw-Zwart. Ik zou zeggen ze hebben Blauw-Zwart bloed. Toppers zijn dat! Respect voor wat jullie voor de club doen.

En... wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Een van die toppers is ook Kees van Wissen, dus daarom wil ik deze persoon dan ook graag voordragen.

 

Renate de Jong