Door Oskar Belt
 
Afgelopen zaterdag stond er voor de jongens van JO8-1 het eerste toernooi op de kalender. Vroeg in de ochtend verzamelden we op Blauw-Zwart. Met een strak blauwe lucht en veel zin vertrokken we naar H.V.V Laakkwartier, waar de Danny Bakker Cup op het spel stond. Een veld van 36 teams uit het land met oa Sparta, Volendam, Zeeburgia, de Wooter Academy en Excelsior! Nadat alle teams rond de middencirkel hadden verzameld en waren toegesproken door Danny Bakker (speler van ADO) zelf, ging het toernooi van start. Poules van 9 teams, dus 8 wedstrijden van 12 minuten met tussen de wedstrijden 15 min pauze. Pittig dus….. Daarna eventueel nog een kwart, halve en finale te spelen.
 

Na een tactische bespreking van Martin de eerste wedstrijd tegen SVC-09.Wij begonnen wat onwennig en moesten duidelijk wennen aan het niveau. Toch wisten we op miraculeuze wijze de 1-0 over de streep te trekken door een schitterend afstandsschot van Timo. Wat een begin! Wedstrijd 2 verloren we met 4-1 van WV HEDW, duidelijk een maat te groot. De derde wedstrijd ging tegen Excelsior, na een gelijk opgaande strijd verloren we toch met 2-0, zonde!
 
Maar we groeiden in het toernooi. Wedstrijd 4 was Westlandia een maatje te groot en het werd 6-0. Wedstrijd 5 was er weer een vol strijd en passie, een 2-1 overwinning door 2 goals van Milan, iedereen blij! Wedstrijd 6 vervolgens tegen de Wooter Academy (deze jongens worden klaargestoomd voor de jeugd van Ajax) Na een 12 minuten meeslepend voetbal gevecht verloren we met 2-0, maar wat een strijd en passie.  
 
Tijd om te lunchen en de ochtend door te nemen met de fanatieke coach Martin. Nog 2 wedstrijden te gaan tegen Laakkwartier en SC Monster, dit werden 2 nederlagen, de vermoeidheid sloeg toe….. Helaas geen kwart finale voor onze mannen, maar met opgeheven hoofd verlieten wij het toernooi en wat was iedereen trots. Namens alle supporters bedankt voor deze topdag, Florian, Sjoerd, Stijn, Afonso, Milan, Timo, Luuk, Finn en dank Martin voor het spelplezier wat je de jongens bij brengt. Moe en voldaan naar huis…

 

De foto´s bij dit artikel zijn van Martin van Oostveen

 

Danny Bakker Cup 1

 

Danny Bakker Cup 2

 

Danny Bakker Cup 3

 

Danny Bakker Cup 4

 

Danny Bakker Cup 5

 

Danny Bakker Cup 6

 

Danny Bakker Cup 7

 

Danny Bakker Cup 9

 

Danny Bakker Cup 10

 

Danny Bakker Cup 11